Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

Bieden jullie ook fiscaal vertegenwoordiging aan bij import?

Ja zeker bieden wij fiscaal vertegenwoordiging bij import aan. Fiscaal vertegenwoordiging wordt gebruikt op het moment dat een importeur niet gevestigd is in Nederland. Normaal gesproken moet deze importeur dan BTW betalen bij import echter als wij, 24/7 Customs, optreden als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger voor de importeur verleggen wij de BTW administratief naar de afnemer van de goederen en hoeft de BTW bij invoer niet direct te worden betaald. Dit levert dus een enorm liquiditeitsvoordeel op voor de importeur.

Wilt u hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op om één en ander verder toe te lichten.

Kunnen jullie ook douanedocumenten in België verzorgen?

Ja wij werken zeer nauw samen met een betrouwbare partner in Zeebrugge.

Wilt u hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op om één en ander verder toe te lichten.

Ik verkoop goederen die de EU gaan verlaten. Ben ik dan verantwoordelijk voor het uitvoerdocument?

 Of u verantwoordelijk bent voor het opmaken van een uitvoerdocument als u goederen verkoopt die de EU gaan verlaten is afhankelijk van de afspraken die u maakt met de koper. Dit zijn de leveringsvoorwaarden of ook wel de incoterms genoemd. Afhankelijk van wat u afspreekt bent u wel of niet verantwoordelijk voor de opmaak van het uitvoerdocument. Denk hier goed over na want er zitten grote financiële belangen aan vast: Als u namelijk goederen verkoopt en de bestemming is buiten de EU dan verkoopt u deze met het “0”% BTW tarief. Om aan de fiscus aan te kunnen tonen dat de goederen ook daadwerkelijk de EU hebben verlaten heeft u een uitvoeraangifte nodig die is “afgemeld” of wel “confirmation of exit” heeft gekregen. Indien u niet onomstotelijk kunt bewijzen dat de goederen de EU hebben verlaten zal de fiscus de BTW bij u komen verhalen. Op onderstaande link van de Kamer van Koophandel kunt u de verschillende leveringsvoorwaarden terugvinden en de uitleg erbij.

https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/incoterms-2020-alles-wat-je-moet-weten/

Wilt u eens met ons willen sparren over uw specifieke situatie neemt u dan gerust contact met ons op.

Jullie zijn AEO gecertificeerd. Wat betekent dat nu eigenlijk?

Wij zijn er erg trots op dat wij het certificaat AEO ( Authorised Economic Operator) hebben verdiend en ontvangen van de Douane. Dit betekent dat de Douane ons heeft aangewezen als betrouwbare en integere douane-expediteur die gebruik mag maken van bepaalde vereenvoudigingen die onze klanten ook ten goede komen. Een belangrijk voordeel daarbij is dat er volgens de Douane minder controles worden uitgeschreven.

Heeft u nog specifieke vragen hieromtrent neem dan gerus contact met ons op.

Wij willen goederen gaan importeren van buiten de EU. Kunt u ons helpen met de juiste goederencode en vereisten?

Als u goederen van buiten de EU wilt gaan importeren dan is het raadzaam om eerst goed te onderzoeken welke vereisten er zijn om deze goederen te importeren en, niet onbelangrijk, of er bepaalde rechten moeten worden betaald bij invoer. Het is mogelijk om dit zelf op te zoeken of onderstaande link van de Douane:

https://tarief.douane.nl/arctictariff-public-web/#!/taric/nomenclature/sbn?sd=17-11-2020&d=I&cc=&l=nl&ql=nl&ea=false

Mocht u dit echter wat te ingewikkeld lijken dan kunt de vragen ook bij ons neerleggen via het contact formulier.

Uw naam is 24/7 Customs BV; betekent dit dat jullie daadwerkerlijk 24/7 op kantoor zitten om aangiften te verzorgen?

Nee dat is gelukkig niet het geval. Ook onze declaranten verdienen hun rust 🙂. Wat het wel betekent is dat wij 24/7 telefonisch bereikbaar zijn voor calamiteiten. Dus als u vergeten bent om een opdracht te sturen binnen de normale kantoortijden maar die opdracht moet nog wel uitgevoerd worden in de avond of in het weekend dan kunt u ons algemene telefoonnummer +31-180-727811 bellen en staan wij u te woord en kijken wij of wij het op kunnen lossen.

Neem contact op

+31 180727811

Trondheim 2, 2993 LE Barenrecht

Postbus 442, 2990 AK Barendrecht